Direktlänk till inlägg 17 september 2012
Det här receptet räcker lätt till 4 portioner, beroende på hur stora portioner man äter förstås...
4 st Korvar med 80% kötthalt
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 msk majonnäs
1 msk tomatpure
1 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
dragon efter smak
smör
peppar/örtsalt/havssalt
Skiva korvarna och stek i smör. Slå över vispgrädde, rör i creme fraiche, i med resterande ingredienser och låt puttra typ 10 min tills såsen krämar till sig...
Under tiden kan man med fördel göra tillbehöret och jag valde att göra stuvad vitkål till.
Stuvad Vitkål
1/2 vikålshuvud
3 msk smör
2 dl vispgrädde
salt och peppar, ev. lite örtsalt om man tycker att det är gott...det gör jag!
Strimla vitkålen och skölj av den innan du fräser den i smöret i en stekpanna. Jag tycker om när vitkålen är lite al dente, men vill man så steker man på den tills den är mjuk. Slå på grädde och salta å peppra efter smak å tycke. Detta kan få puttra ihop i nån minut innan man serverar.
Vet ni. Jag har funderat ett tag. Vi byter till ett annat bloggpalats. Ni hittar mig här! Vi säger så så länge! ...
Jag tror att de flesta som träffar mig tänker att jag är en sprudlande, glad tjej. Jag är för det mesta, förhoppningsvis, den mest förhoppningsvisa person du lär möta i hela ditt liv. Men det händer att jag inte är den där mest förhoppningsvisa perso...
Har ni ens tänkt på det? Att tiden går fortare när man har roligt. Allt som är luststyrt går per automatik mycket lättare och upplevs lite roligare än annat. Just nu är allt som inte har med "måsten" och "jag borde ha" så himla mycket rolig...
Är som en galopperande häst. Med ett stort idiotgarv. Hela tiden. Fattar ni? Hela tiden. Vidöppet halloj. Vad är det som egentligen pågår? Vi säger så sålänge. ...