Direktlänk till inlägg 17 september 2012
Det här receptet är beräknat att räcka till 4 portioner.
4 Laxfileer
1/2 Purjolök
3 dl Grädde
1 1/2 msk Hummerfond
en skvätt vitt matlagningsvin
1 dl Riven ost
Smör
salt å peppar
Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Det är en fördel om fileerna är tinade...
Lägg fileerna i en smord form. Strimla purjolöken i lagomt stora strimlor, fräs den i smör och slå på grädde, fond å pytsa i lite vin om man känner för det. Salta å peppra.
Häll såsen över fileerna och strö riven ost ovanpå. Skjuts in i mitten av ugnen till den är färdig..typ 25 minuter.
Under tiden kan man ju fixa tillbehöret, jag valde att göra blomkålsmos och det gör man enligt följande instruktion...
Blomkålsmos
1/2 Blomkålshuvud, beroende på hur stort det är
ca. 25 g smör
örtsalt/salt/peppar
Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills blomkålen känns lagom mjuk. Slå bort vattnet, mixa blomkålen och klicka i smöret. Salta efter smak och tycke. Klart!
Vet ni. Jag har funderat ett tag. Vi byter till ett annat bloggpalats. Ni hittar mig här! Vi säger så så länge! ...
Jag tror att de flesta som träffar mig tänker att jag är en sprudlande, glad tjej. Jag är för det mesta, förhoppningsvis, den mest förhoppningsvisa person du lär möta i hela ditt liv. Men det händer att jag inte är den där mest förhoppningsvisa perso...
Har ni ens tänkt på det? Att tiden går fortare när man har roligt. Allt som är luststyrt går per automatik mycket lättare och upplevs lite roligare än annat. Just nu är allt som inte har med "måsten" och "jag borde ha" så himla mycket rolig...
Är som en galopperande häst. Med ett stort idiotgarv. Hela tiden. Fattar ni? Hela tiden. Vidöppet halloj. Vad är det som egentligen pågår? Vi säger så sålänge. ...