Alla inlägg under september 2012
Liten kommer över till vår säng varje natt..när skall han sluta med det undrar jag? Han är ju ändå 4 år.
Visst, det är måjsigt med ett litet vamt, gosigt barn som kryper nära. Men, ändå. Inatt har han snurrat runt, viftat, gnytt och varit allmänt propelleraktig.
Jag har bedömt sovit som en kratta.
Nu borde jag stå i duschen och göra mig iordning för att åka till SÖS. Jag skall gå på ett förlossningsförberedande samtal.
Jag ska bara...
Det här vill jag ha till miniliten. Perfekt i vinter. Färgen är väl ganska obvious, javisst, en tös jäser i kaggen!
och en sån här frän mössa till
Båda finns att klicka hem här
För fem år sedan träffade jag världens bästa P.
Vi träffades för första gången i Hornstull å gick å käkade på Texas Longhorn, vidare till Judith&Bertil för ett par öl och om jag inte minns fel spelade vi biljard däremellan.
Man kan väl säga att tycke uppstod och från den dagen kilar vi stadigt.
Jag är glad att jag aldrig fattade hur mötesplatsen.se funkade, jag är glad att jag gick med på en träff, jag är glad över att jag än idag älskar min man lika mycket, om inte mer, som i början av vår livsresa.
Detta spektakel firar vi stort genom att hämta hem mat från favvohaket borta i industriområdet. Det blir kebab till middag.
Ja, precis som det står i rubriken..till våren då skall jag toppa formen. Jag är en periodare när det gäller träning. Jag kör igång, ökar (oftast alldeles för snabbt), benhinneinflammationen kommer som ett brev på posten och här tar det stopp.
Jag gör fel, varje gång.
Min avsikt är att hitta en form av träning som passar mig i vår. Det måste vara en träningsform som är ganska tuff, ingen zumba eller aerobics här inte. Nej, det jag syftar på är typ Crossfit. Det tror jag är en träningsform som skulle passa mig perfekt.
Problemet med Crossfit i huvudstaden är att om man skall träna på lokal, gå på pass med instruktör å sånt, då kostar det tre triljarder kronor per år. Det passar inte riktigt in i vår ekonomi det närmaste året. Har hört ryktesvägar att Sats skall börja med någon typ av Crossfitpass. Det kan ju vara ett alternativ. Helst vill jag fixa det på hemmaplan. Jag får suga på den karramellen ett tag till tror jag.
Men jag tänkte iaf börja min tighta-till-mig-förvandling med MamaBootcamp, det låter tufft. Fördelarna är många.
Det här är nåt jag vill prova på när lillmini anlänt. Info om Mama Bootcamp finns här
Det behövs lite nya tillskott i träningskläder-graderoben dårå. Då vill jag ha följande:
Dessa finingar finns att klicka hem här
Sen behöver jag förstås en sån här
Den finns också att klicka hem här
Sen måste jag givetvis ha ett par grymma skor när jag ska ut och flasha runt på Bootcamp, det måste ju givetvis vara de här då..
Den här bilden har jag lånat från Sportamore, har dessvärre inte hittat min storlek dock..
Det var lite om det.
En sån här vill jag ha, ovan för ytterdörren..i svart, med text i silver. Jag skulle beställa till extra blad, i silver förstås. Det skulle bli två stora ugglor och 4 små. Åsså vårt efternamn då, för vi heter ju inte Mattson..
Jag bara älskart! Du kan klicka hem den här
Det här receptet är beräknat att räcka till 4 portioner.
4 Laxfileer
1/2 Purjolök
3 dl Grädde
1 1/2 msk Hummerfond
en skvätt vitt matlagningsvin
1 dl Riven ost
Smör
salt å peppar
Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Det är en fördel om fileerna är tinade...
Lägg fileerna i en smord form. Strimla purjolöken i lagomt stora strimlor, fräs den i smör och slå på grädde, fond å pytsa i lite vin om man känner för det. Salta å peppra.
Häll såsen över fileerna och strö riven ost ovanpå. Skjuts in i mitten av ugnen till den är färdig..typ 25 minuter.
Under tiden kan man ju fixa tillbehöret, jag valde att göra blomkålsmos och det gör man enligt följande instruktion...
Blomkålsmos
1/2 Blomkålshuvud, beroende på hur stort det är
ca. 25 g smör
örtsalt/salt/peppar
Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills blomkålen känns lagom mjuk. Slå bort vattnet, mixa blomkålen och klicka i smöret. Salta efter smak och tycke. Klart!
Det här receptet räcker lätt till 4 portioner, beroende på hur stora portioner man äter förstås...
4 st Korvar med 80% kötthalt
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 msk majonnäs
1 msk tomatpure
1 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
dragon efter smak
smör
peppar/örtsalt/havssalt
Skiva korvarna och stek i smör. Slå över vispgrädde, rör i creme fraiche, i med resterande ingredienser och låt puttra typ 10 min tills såsen krämar till sig...
Under tiden kan man med fördel göra tillbehöret och jag valde att göra stuvad vitkål till.
Stuvad Vitkål
1/2 vikålshuvud
3 msk smör
2 dl vispgrädde
salt och peppar, ev. lite örtsalt om man tycker att det är gott...det gör jag!
Strimla vitkålen och skölj av den innan du fräser den i smöret i en stekpanna. Jag tycker om när vitkålen är lite al dente, men vill man så steker man på den tills den är mjuk. Slå på grädde och salta å peppra efter smak å tycke. Detta kan få puttra ihop i nån minut innan man serverar.